to witaminowe bomby, które naszpikowane są antyoksydantami, błonnikiem, minerałami, aminokwasami i masą składników odżywczych!
przestrzegamy kilku zasad:
– miksuj w proporcji 60 proc. owoców do 40 proc. warzyw i liści (stopniowo, gdy już przyzwyczaisz się do „zielonego” smaku, zwiększaj udział warzyw i liści)
– nie bój się "dziwnych" połączeń! Banan z natką, pomarańcze z selerem naciowym, melon ze szpinakiem itd.
– dodawaj do koktajli wodę lub rozcieńczaj je np sokiem ze świeżych pomarańczy
1/2 banana
1 jabłko
sok z ½ cytryny
imbir
100 ml wody
sok z 1 pomarańczy
lilka listków mięty
pęczek natki
szpinak
jagody goji
1 jabłko
1 ogórek
1 gruszka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz